PROGRAMMA MAANDAG 29 MEI

Vanaf 09.30 uur    Ontvangst, registratie en paradeplaza
10.30 – 12.00 uur Plenaire opening
12.00 – 13.15 uur Lunch en paradeplaza
13.15 – 17.30 uur Deelsessies en paradeplaza
15.30 – 17.30 uur ALV VSCD (besloten bijeenkomst)
17.30 – 19.00 uur Borrel en paradeplaza
19.00 – 21.00 uur Diner
Vanaf 21.00 uur    Afterparty bij XO, Grote Markt 8

PROGRAMMA DINSDAG 30 MEI                                 

Vanaf 09.00 uur   Ontvangst en paradeplaza
09.30 – 12.00 uur Deelsessies en paradeplaza  
12.00 – 13.00 uur Lunch en paradeplaza

   

PLENAIRE OPENING MAANDAG 29 MEI
Wat is de plek van de podiumkunsten veranderende samenleving? Waar oude waarden naast nieuwe waarden staan, waar vernieuwing aan de orde van de dag is en de toekomst niet vaststaat.

Als start van het congres geven onder leiding van dagvoorzitter Hanneke Groenteman toonaangevende keynotes hun beeld van de publieke ruimte waar de podiumkunsten hun plek steeds opnieuw ontdekken en veroveren. Podiumkunstenaar Lucas De Man voelt de noodzaak de publieke ruimte weer een plek van ‘ont-moeting’ te laten zijn. Als artistiek leider van De Nieuwe Helden maakt hij elke plek, binnen en buiten, een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing en verwarring.

Politiek redacteur van Vrij Nederland Thijs Broer geeft de politiek maatschappelijke context waarin we staan. Als initiatiefnemer van HappyChaos en adviseur van Brandstof (School of Life) schroomt hij niet zijn visie op de brede rol van kunst en cultuur te geven. Architect en creative guide Aat Vos geeft zijn visie op het belang van publieke 'third places': onmisbare ruimtes als noodzakelijke voorwaarde voor een vitale samenleving, nu en in de toekomst. De stand van de branche en de ontwikkeling binnen de podiumkunsten het afgelopen jaar bespreekt de dagvoorzitter met vertegenwoordigers uit de branche, waaronder Hedwig Verhoeven, directeur VSCD. DJ Suna onderstreept in een muzikaal kader de waarde van muzikale verbinding in de samenleving. 

 

SponsorsCongrespodiumkunsten @Congrespk 13 Jun
RT @theaterkrant: Theaternieuws: Vier theaternominaties voor Amsterdamprijs voor de Kunst https://t.co/c5mnqIjHA5
Congrespodiumkunsten @Congrespk 1 Jun
RT @FCP_: Spetterende aftrap op Utrecht CS @NS_online #iktoon met @MetropoleOrkest . Hoor ze spelen en zingen higher & higher @knmo_nl #cul…
Congrespodiumkunsten @Congrespk 31 May
In @opiumrtv worden zo de nominaties voor de toneelprijzen Louis d’Or, Theo d’Or, Colombina en Arlecchino bekend gemaakt! @VSCD1 @NPORadio4